Mainio #periscope esimerkki #somefi

Suoratoistopalvelu Periscopen suosio kasvaa. Joka viikko bongaan uusia suomalaisia ihmisiä ja organisaatioita, jotka ”lähettävät esimmäistä kertaa livenä”. Monenlaista kokeilijaa on, ja se on hyvä se. Palvelun yksi ehdoton vahvuus on sen monipuolinen sisällöntuottajaskaala.

Tänään jäin kaikessa kiireessä poikkeuksellisesti pitkästä aikaa seuraamaan kokonaan alusta loppuun lähetystä. Kyseessä oli snäppäävänäkin pappina tunnetun Visa Viljamaan striimi. Visan snäppäämisestä bloggasi syksyllä Kristiina Pääkkönen, lue täältä.

Kysyin lähetyksessä tallentuuko ko striimi katch.me – palveluun, ja valitettavasti Visa ei ollut kyseistä lähetystä pistänyt tallentumaan. Joten nopeat ehditte vielä nähdä jälkilähetyksen huomiseen iltapäivään saakka.

visaperiscope

Visan oleminen ja tekeminen somessa muutoinkin on välittynyt aitoutena ja avoimuutena, eikä scooppaus tehnyt poikkeusta. Visan olemisessa on opittavaa ihan jokaiselle striimaajalle, esimerkiksi hänen reagointinsa asiattomiin kommenteihin oli ihailtavaa. Jopa niin, että joku törkykommentin heittäjä pyysi anteeksi ja totesi Visan olevan oikeastaan aika cool. Muutoinkin dialogi, striimin eteneminen ja vuorovaikutuksessa oleminen oli niin luontevaa, että kaikki eivät sitä edes harjoittelemalla saavuta.

Mutta muutamia yleisvinkkejä scooppaajille voi toki antaa, tässä muutamia poimintojani:

  • ole oma itsesi
  • kerro mitä ja kuka ja miksi
  • arvosta katsojia; keskustele, kiitä, pyydä kommentit tarvittaessa uudestaan
  • älä provosoidu, pysy rauhallisena

Visan striimi oli Periscopea parhaimmillaan; aitoa, vuorovaikutuksellista, suunnittelematonta, hauskaa. #kirkkosome voi kiittää tätä pappia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s