Twitterin kuolema ja viisi nousevaa(ko) somepalvelua

”Twitter is dying and 5 social media are rising”

Tällaisella otsikolla lähti Sophie Ryan  viikonloppuun Business Heraldin blogissa.  Pakkohan tuo oli klikata auki ja tsekata mistä maailmalla puhutaan. Viidestä mainitusta nousevasta some-ilmiöstä kaikki oli nimeltä tuttuja, kolmea olen käyttänyt ja nyt latasin myös 2 muuta koekäyttöön. Tsekataan loppuvuodesta  sitten miten näille todellisuudessa käy. Mitä sinä nostaisit vielä näiden rinnalle ?
Tässä tiivistettynä artikkelin sisältö:
Vuotta 2016 pidetään kriittisenä Twitterin tulevaisuuden suhteen, eikä ihme sinänsä, onhan uusien käyttäjien sitouttaminen ja muut ongelmat olleet tiedossa jo pitkään. Kilpailu käyttäjien ajankäytöstä on kovaa, ja artikkelin mukaan nousussa  näyttää olevan nämä viisi palvelua:

1.The List App

Nimensä mukaisesti palvelussa voi tehdä listoja, mistä tahansa. Muut käyttäjät voivat osallistua listasi tekoon tai voit  itse kommentoida ja täydentää kontaktiesi listoja. Parasta antia on kuulemma tutkia julkkisten tekemiä listoja. Tutustun tähän – listoja rakastavalle lähtökohtaisesti vaikuttaa lupaavalta.

2. Yik Yak

YikYakistakin olen kuullut, mutta kuten artikkelissakin mainitaan, sovellus ei ole uusi, muttei myöskään ole vielä saavuttanut valtavirran suosiota. Pointtina on ”löytää oma lauma”, joukko jonka kanssa aloittaa keskustelu. Keskusteluja voi etsiä ja niihin voi liittyä esimerkiksi sijainnin tai teeman mukaan. Ihan mielenkiintoinen yhteisöllisyyden lisäämisen näkökulmasta.

3. Peach

Peach eli Persikka on jo jonkin aikaa ollut esillä meilläkin, mutta mulla ainakaan ketään kavereita sieltä ole löytynyt. Peach on pikaviestisovellus, jota kuvaillaan Facebook Messengerin ja Twitterin sekoitukseksi. Voit lähettää viestejä kavereille, mutta kaikki viestit ovat julkisia.  Hauskaa on, että viesteihin voi lisätä myös ah niin ihania giffejä.  Saapi nähdä. Hype oli aika iso, mutta jos käyttäjät eivät sitoudu, ei sillä pitkälle pötkitä.

4. Blab

Marraskuuss 2015 keskusteltiin Twitterissa Blabista

Marraskuuss 2015 keskusteltiin Twitterissa Blabista

Blab  on Periscopen kaltainen striimauspalvelu, sillä erolla että liveen voi liittyä max 4 keskustelijaa yhtäaikaa omilta tahoiltaan.  Minua ajatus osallistuvammasta ja keskustelevammasta striimauksesta kiehtoo, toivon siis Blabille nousujohteista vuotta. Kiva ominaisuus on, että Blabia voi markkinoida etukäteen palvelussa. Eikös Meerkatissakin ole sama ominaisuus? No, joka tapauksessa, blabeja vaan pystyyn! Pienellä porukalla Suomessa käytössä, itse olen testannut muutamasti kollegojen kanssa.

5. SlideShare

Slideshare ei ehkä esittelyjä enää kaipaa? LinkedIn:in kuuluva esitystenjakopalvelu, enimmäkseen yritysten ja asiantuntijoiden käytössä. Monia hyviä esimerkkejä hyödyntämisestä muuhunkin kuin pelkkien powepoint-tykitysten jakoon löytyy – kokonaisesta kirjasta eksaktiin ja nokkelaan tapahtumamarkkinointiin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s