Työntekijälähettilyysohjelma – ajatuksia sanahirviön takaa

Tänään järjestetyssä  Meltwater Digitalist Communication Forumissa yksi jos toinenkin esitys sivusi työntekijälähettilyyttä. Dinglen Tommi Partasen  esityksen Työntekijälähettilyyden kolme kulmaa aikana alkoi päässäni tulla yliannostus koko sanalle.

 

työntekijälähettilyystwiitti

twiittini digitalistista 27.5.2016 . Sana on näköjään liian vaikea kirjoitettavaksi 😉

 

Eikä yliannostus ole tullut pelkästään sanalle. Vaan sille ajatukselle, että työntekijöitä valjastetaan viestinviejiksi sitä varta vasten lanseeratun ohjelman kautta. Jos työntekijälähettilyysohjelma (tsiisus, mikä sanahirviö!) on askel kohti avoimempaa, vuorovaikutuksellisempaa ja joustavampaa organisaatiosta, on se varmasti parempi kuin ei mitään. Mutta minä olen sitä mieltä, että hyvän ja terveen toimintakulttuurin omaavan yrityksen ei tarvitse erillistä ohjelmaa työntekijähettilyyden eteen laatia.

Annan esimerkin: silmiini sattui jo aikaa sitten kaunis auringonnousun kuva twiittivirrassani. Teksti meni jotenkin näin : ”aika upeasti nousee aurinko pääkonttorimme takaa, onpa mukava mennä tänään duuniin”. Mietin, että siinäpä vasta kultainen työntekijä kyseiselle yritykselle. Ilman valmista jaettavaa sisältöä tai suunniteltua ohjelmaa hän ihan vapaaehtoisesti ja omana itsenään omasta halustaan  (tätä minulla ei ollut syytä kyseenalaistaa) rakensi hyvää mielikuvaa työnantajastaan. Harmittaa etten ottanut silloin kuvakaappausta enkä edes muista kenen twiitti se oli. Mutta kyseessä oleva pääkontonttori oli Fujitsun pytinki Valimotiellä. Ilmoittaudu minulle jos tunnistat itsesi 🙂

avoinviestintätwiitti

twiittini digitalistista 27.5.2016

Työntekijälähettilyydestä puhutaan  nyt paljon ja ohjelmia suunnitellaan ja lanseerataan organisaatioissa. Minä lähestyn hommaa varmaankin vähän eri kulmasta kuin monet kollegani.

Minusta työntekijälähettilyys on ihan ok termi, jos sillä tarkoitetaan tiettyjä hommaan  nimettyjä henkilöitä. Koko henkilöstöä termi ei voi mielestäni sellaisenaan koskea.  Se ”piilevä työntekijälähettilyys” on ihan muuta kuin valmiita sisältöjä ja ohjeita ja ohjelmia. Se on viestintä- ja vuorovaikutustaitojen, arvojen ja koko toimintakulttuurin kehittämistä aidoksi ja avoimeksi niin, että työntekijä voi twiitata menevänsä tänään hymyssä suin duuniin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s